Matematik

Skæringspunkterne mellem 2 linjer

05. oktober 2013 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

To linjer l og m er givet ved: l:2x-3y+8=0 og m:x+6y+4=0

Hvordan finder jeg skræingspunkterne mellem l og m?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2013 af peter lind

gang den første ligning med 2 og adder den anden ligning til resultatet. Det giver en ligning med den ene ubekendt x


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2013 af SuneChr

Gang første ligning med 2 og læg derefter de to ligninger sammen, eller
du kan også gange den anden ligning med (- 2) og derefter lægge dem sammen.
Så har vi lidt variation i svarindlæggene.


Svar #3
05. oktober 2013 af snilo (Slettet)

Så jeg skal gange hvert led med 2? Hvorfor 2?


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2013 af Copyfokking

Du skal starte med at finde en ligning, hvor der kun er en ubekendt:

Det gør du fx ved at gange linjen l med 2 på begge sider: (2x - 3y + 8)*2 = 0*2

Da begge ligninger er lig med nul kan du derfor sætte dem lig med hinanden.

Du vil opdage at y'erne går ud med hinanden således, at du kun har en ubekendt i ligningen (det er derfor du ganger med 2)


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. oktober 2013 af mathon

fordi y koefficienter derved bliver modsatte tal

      I:     2x - 3y = -8                           I multipliceres med 2 og kaldes III
      II:    x + 6y = -4

      III:   4x - 6y = -16
      II:    x + 6y = -4                            III og II adderes

            5x = -20
            x = -4                                     som indsat i   II:    x + 6y = -4
giver
            -4 + 6y = -4
            y = 0


Svar #6
05. oktober 2013 af snilo (Slettet)

Så den skærer i -4,0? 


Svar #7
05. oktober 2013 af snilo (Slettet)

Jeg forstår ikke den måde du har sat det op på mathon?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2013 af mathon

Har du ikke lært lige store koefficienters metode ?

(af mig kaldt modsatte koefficienters metode)
                        
 


Svar #9
05. oktober 2013 af snilo (Slettet)

l: 2x-3y+8=0
m: x+6y+4=0

Så ganger vi l med 2 som i siger og får: 4x-6y+16=0
De to ligninger sættes lig hinanden: 4x-6y+16=x+6y+4=0 hvor -6y går ud og bliver derfor 4x+16=x+4 ? hvad skal jeg så?


Svar #10
05. oktober 2013 af snilo (Slettet)

#8 Nej, jeg har aldrig hørt det før.


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2013 af mathon

alternativt
                        x = -6y - 4                                      som indsat i    2x-3y+8=0
giver
                        2•(-6y - 4) - 3y = -8

                        -6y - 4 - (3/2)y = -4

                        -6y - (3/2)y = 0

                        (-6 - (3/2))•y = 0

                        y = 0                                              som indsat i       2x-3y+8=0
giver
                        2x + 8 = 0 

                        x + 4 = 0 

                        x = -4


Svar #12
05. oktober 2013 af snilo (Slettet)

Hmm, jeg prøver at læse lidt mere op på det... Jeg forstår ikke helt dine spring fra den ene ligning til den anden


Skriv et svar til: Skæringspunkterne mellem 2 linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.