Fysik

Vindmølle effekt

05. oktober 2013 af GenertLaura (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

En optimal vindmølle vil kunne trække 59% ud af vindens effekt. Ud fra jeres
målinger i vindtunnelen og ligning (4) udregn da, hvor effektiv jeres mølle er.
OBS: Ligning (4) tager ikke højde for generatorens virkningsgrad, som er på
omkring 30%

Poptimal = 0,59*½*Rho*A*v3
 

A=0,03142

v= 16 m/s

RhoLuft= 1,2 kg/m2

Jeg får resultatet til 45,5 W, er i tvivl om hvad jeg skal efterfølgende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af mathon

ρluft = 1,2 kg/m3


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2013 af mathon

                                                           [45,5585 W]
                Peffektiv = [0,59 • 0,5 • (1,2 kg/m3) • (0,03142 m2) • (16 m/s)3] • 0,30 = 13,7 W


Svar #3
05. oktober 2013 af GenertLaura (Slettet)

Er resultatet så 13,7 W? eller er der mere at regne på?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2013 af mathon

#2
               Hvis ikke opgaveteksten nævner andet end, hvad du har skrevet,
               så er resultatet  13,7 W.


Skriv et svar til: Vindmølle effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.