Matematik

Produkt af disjunkte cykler

05. oktober 2013 af dhan (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal opskrive to givne permutationer og deres inverser som produkt af disjunkte cykler. Og jeg har ingen idé om hvordan man gør det og i det hele taget hvad disjunkte cykler er. Der står ikke meget i min bog, og jeg kan ikke finde ud af hvordan man gør. Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du kan læse mere om permutationer og cykler her

http://en.wikipedia.org/wiki/Permutation


Svar #2
05. oktober 2013 af dhan (Slettet)

Okay, men jeg har permutationen p = (2,9,8,5,3,1,4,6,7) og jeg kan ikke se hvordan jeg skal opskrive den som produkt af disjunkte cykler. 
Jeg har også permutationen m = (3,2,1,9,8,5,7,6,4) og der får jeg m = (1 3)(2)(4 9)(5 8 6)(7), er det ikke rigtig nok? 


Skriv et svar til: Produkt af disjunkte cykler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.