Matematik

En der kan rette en mat opgave

27. oktober 2003 af SigurdPK (Slettet)
Firkanterne er sådan her et tegn:<=>
' er et gange tegn.
Jeg ved ikke hvorfor de er blevet sådan.

Jeg har en matematik opgave her: Undersøgelse af en metallegering, der korroderer under påvirkning af den atmosfæriske luft, har vist, at tykkelsen af det korroderede metal, målt i mm, er en funktion af tiden, angivet i måneder.
Denne funktion er for t > 1 givet ved
F(t) = b’t^a

- Beregn nu a og b, når det oplyses at tykkelsen af korrosionslaget efter 3 måneder er 0,22mm og efter 10 måneder er 0,60mm.
- Hvilken tykkelse har laget efter 5 års forløb?
- Hvor mange måneder vil forløbe, før laget er 1mm tykt?
Jeg har gjort følgende:
F(3)  0,22 = b*3^a
F(10)  0,60 = b’10^a
Altså har vi to punkter: S(3; 0,22) og Q(10;0,60)

(0,60)/(0,22) = (b*10^a)/(b*3^a)  2,727 = (10^a)/(3^a)  2,727 = (10/3)^a
 log2,727 = alog(10/3)  (log2,727)/(log10/3) = a  a= 0,833

0,60 = b * 10^0,833  b = 0,088

Funktionsforskriften bliver: f(t) = 0,088 * t^0,833

F(5*12) = 0,088 * 60^0,833  f(60) = 2,6649… Altså efter 60 måneder el. 5 år er muren 2,6649 mm tyk.

1 = 0,088 * t^0,833  (1/0,088) = t^0,833  11,364 = t^0,833  0,833kvadratrod(11,364) = t  t = 18,499 måneder.

Håber der er en der gider at rette den….

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2003 af Jean

Det ser umiddelbart rigtigt ud, men det er lidt svært at holde overblik...

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Det ser rigtigt ud, men det er ikke muren der er 2,6649 mm tyk efter 5 år, det er tykkelsen af det korroderede metal.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Din besvarelse er helt korrekt. Se facitlisten for opg. 4.039

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2018 af justhannahmaria (Slettet)

Her er svaret til nr. 1- vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2018 af justhannahmaria (Slettet)

Svar til nr. 2 og 3 - vedhæftet


Skriv et svar til: En der kan rette en mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.