Matematik

Tangenten til cirklen C

06. oktober 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel C og linjen l  har ligningerne
C: (x-2)2 + (y-3)2= 4
l : y=1/2* x+3

Bestem en ligning for tangenten til cirklen C i de to punkter hvor linjen l skærer cirklen.
?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

C:  (x-2)2 + (y-3)2= 4
l :   y = (1/2)x+3

    skæring kræver
                               (xo-2)2 + ((1/2)xo+3 - 3)2= 4          hvoraf xo kan beregnes

                               yo beregnes af

                               yo = (1/2)xo + 3


Svar #2
06. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

i bogen står at: x=0 henholdsvis 6x+8y-56=0
Har svært at forstå!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af mette48 (Slettet)

C: (x-2)2 + (y-3)2= 22
l : y=1/2* x+3

Lav en tegning af cirklen og linien

Skæring

(x-2)2+(½x+3-3)2=22

(x-2)2+(½x+3-3)2=4

5/4x=4 v x=0

x=16/5=3,2

x=16/5 ⇒ y=16/5*2 +3 = 4,6

x=0 er lodret tangent til cirkelen der hvor linien skærer cirklen

Skæring i (3,2;4,6) radius fra puktet til centrum (2,-3)

find hældningen og find så hældningen for den tangent, der står vinkelret på radius


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af mathon

skæring kræver
                               (xo-2)2 + ((1/2)xo+3 - 3)2= 4

                               5xo(xo - (16/5)) = 0

                                xo1 = 0                                         xo2 = 16/5 = 3,2 
                                yo1 = (1/2)•0 + 3 = 3                    yo2 = (1/2)•3,2 + 3 = 4,6

                                S1 = (xo1,yo1) = (0,3)                   S2 = (xo2,yo2) = (3.2;4.6)         


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. oktober 2013 af mathon

tangenten til cirklen
                                           (x-2)(x-2) + (y-3)(y-3) = 4
har i (xo,yo) ligningen

                                           (xo-2)(x-2) + (yo-3)(y-3) = 4…
 


Skriv et svar til: Tangenten til cirklen C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.