Matematik

Brugfor hjælp i matematik lignings-system

08. oktober 2013 af tubbe2210 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der står på opgaven "Vis hvordan man læser et ligningssystem bestående af 2 ligninger med 2 variablel. 

Hvordan laver man den?? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af mathon

                        1)  substitutionsmetoden

                        2)  lige store koefficienters metode

                        3)  determinantmetoden også kaldt Cramers regel


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2013 af PeterValberg

se eventuelt denne video fra FriViden.dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. oktober 2013 af tubbe2210 (Slettet)

Tusinde tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af mathon

#1 fortsat:

som alle tre
for ligningssystemet
                                      a1x + b1y = c1
                                      a2x + b2y = c2        hvor  a1b2 - a2b1 ≠ 0
 

ender op i
                                            c1b2 - c2b1                 a1c2 - a2c1
                                      x = ---------------          y = --------------
                                            a1b2 - a2b1                a1b2 - a2b1


Skriv et svar til: Brugfor hjælp i matematik lignings-system

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.