Matematik

trigonometri

08. oktober 2013 af inddd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle, som kan hjælpe mig med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav en tegning og se på den retvinklede trekant, som sigtelinien fra skyggens endepunkt mod Solen danner med højhuset.


Svar #2
08. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Det er nemlig det jeg har problemer med, men har gjort mig et forsøg:


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, skitsen er korrekt. Benyt så formlen for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant. Man ser, at

tan(10º) = 90m / (skyggens længde)

Isoler (skyggens længde) og beregn den.


Svar #4
08. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Jeg får skyggen til at være 510 meter.

Men jeg forstår ikke hvordan man laver anden del


Svar #5
08. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Er det så bare:

tan(V) = (90 m)/(200 m) = 0,45

V = tan-1(0,45)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4 er korrekt

#5 fremgangsmåden er korrekt.


Svar #7
08. oktober 2013 af inddd (Slettet)

Til del 2 er skitsen den samme bare hvor det ubekndte er vinklen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #9
08. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

7# Hvad får du den til?


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.