Matematik

Nogle der hurtigt kan udregne en vinkel?

08. oktober 2013 af JulieM13 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg har ikke pt. en vinkelmåler - og jeg har en opgave, hvor en vinkel skal måles.

Det er en trapez, hvor jeg ligger inde med disse mål:

H: 3 cm2

A: 2 cm2

B: 4 cm2

Areal: 9 cm2

Den ene skæve side er 3 cm2 (højden) - samme er den anden. Grundlinjen er 2 cm2 (B punktet) og øverste linje er 4 cm2 (A punktet) 

Tag endelig et kig på billedet. 

Please, hjælp mig med opgaven. 

                                                             

Vedhæftet fil: foto-3.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Du siger h=3cm, a=2cm b=4cm

9cm^2=3cm*(2cm+4cm)*1/2


Svar #2
08. oktober 2013 af JulieM13 (Slettet)

#1 Men vinklen er jo ikke 9 grader? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af overkontroversiel (Slettet)

Nej selvfølgelig ikke. 

Det er ment at du skal bruge en vinkelmåler. 

Men vha. pythagoras og sinusrelationerne kom jeg hurtigt frem til 71,68o.

Du kunne også bruge sin, tan eller cos ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

            tan(v) = 3 / 1

            v = tan-1(3) = 71,57o


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2013 af peter lind

Hvis det er vinkel A på figuren du skal finde. Se på den retvinklet trekant der dannes af den vandrette linje, der går gennem A og den lodrette linje,der nedfældes fra punktet (2,3) Vinklen A kan så findes af at Tan(A) = modstående katete/ hosliggende katete


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af overkontroversiel (Slettet)

El.

cos(vo) = 1/(√10) ⇔ cos-1(1/√10) = 71,565o


Svar #7
08. oktober 2013 af JulieM13 (Slettet)

Ok, super! Mange tak for jeres besvarelser - de hjalp rigtig meget :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2013 af Krabasken (Slettet)

Betragt den retvinklede trekant lige omkring vinkel A

A's hosliggende katete er 1

A's modstående katete er 3

Tan(A) = 3/1 = 3

Find A

:-)


Skriv et svar til: Nogle der hurtigt kan udregne en vinkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.