Matematik

VEKTORER VINKELRET PÅ EN ANDEN VEKTOR

08. oktober 2013 af KBP1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Please hjælp!! Hvordan løser man den sidste opgave med at skulle finde t? Har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af peter lind

Brug at skalarproduktet mellem 2 vektorer er 0 når de 2 vektorer står vinkelret på hinanden


Svar #2
08. oktober 2013 af KBP1 (Slettet)

Hej, ja det ved jeg :) men har prøvet tusinde år nu.. jeg kan ikke finde ud af at tage skalarproduktet når der er 3 vektorer på spil og ikke kun 2 hvor t også indgår :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af peter lind

u står der direkte v+tw må du bruge reglerne for at gange en vektor med et tal og addition af vektorer. Så har du kun 2 vektorer


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal løse ligningen

u • (v + tw) = 0 , dvs

(uv) + t(uw) = 0 .

Ligningen har nu formen

at + b = 0 .


Svar #5
08. oktober 2013 af KBP1 (Slettet)

Hej, jeg fandt ud af det... Det var WordMat som drillede.. 

Men har nu endnu et problem.. jeg skal finde skalarproduktet af følgende:

(angiver bare vektorerne med alm. bogstaver uden vektorpilen over)

|a|=3, |b|=2, a*b=5

Opgaven: bestem skalarproduktet af (2a+3b)*(a-4b)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Udregn skalarproduktet ligesom ved multiplikation af flerleddede størrelser. Benyt oplysningerne. Benyt, at

aa = |a|2 , og bb = |b|2 .


Svar #7
09. oktober 2013 af KBP1 (Slettet)

#6
 

Det forstår jeg desværre ikke... Jeg kan sagtens finde skalarproduktet af to vektorer, men ikke når den pludselig bliver mere besværlig.

Jeg aner intet om man bare skal komme de oplyste |a|=3 osv. ind på vektorernes pladser eller hvor mange gange man skal gange osv.

Normalt har man jo to vektorer eller et punkt. Nu tager vi et punkt fordi man ikke kan skrive matrix op herinde. Så hvis man har vektor a=(2,4) og vektor b=(7,3)

Så ved jeg, at skalarproduktet vil være: 2*7+4*3=26


Svar #8
09. oktober 2013 af KBP1 (Slettet)

Altså det var bare et eksempel. Jeg har ingen idé om hvordan man regner den i opgaven ud..


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Man skal beregne

(2a + 3b) • (a - 4b) = 2aa +2a•(-8b) + 3ba + 3b•(-4b)

                            = 2|a|2 -8ab + 3ab -12|b|2

                            = 2|a|2 -5ab -12|b|2 .

Indsæt nu det opgivne, |a| = 3, |b| = 2, og ab = 5 og regn færdig.


Svar #10
09. oktober 2013 af KBP1 (Slettet)

#9
 

Kan det ikke gøres simplere? Hvis ikke, så må jeg lade opgaven være, for det går jo ikke, at jeg skriver noget ind i min aflevering, som jeg ingen anelelse har om.


Skriv et svar til: VEKTORER VINKELRET PÅ EN ANDEN VEKTOR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.