Matematik
rentefod osv
27. oktober 2003 af
SP anonym (Slettet)
glemte sager,som er indleveret til politiet og ikke afhentes af den retmæssige ejer inden en vis tid, sælges på auktion.
til det beløb, der gives hammerslag for, skal der først lægges 30% på i salær. dernæst skal der lægges 22% moms på ( der skal også betales moms af salæret)
en pige har besluttet, at hun vil forsøge at købe en cykel på den førstkommende auktion. hun vil maksimalt give 800 kr for cyklen Hvor meget må hun højst byde
på grund af foruening aftager fiskebestanden i en sø med 9 % om året. hvor mange fisk er der tilbage efter 5 år, hvis udviklingen forsætter, og fiskebestanden på opgørelsetidspunktet er på 3500 fisk?
jeg ved at denne formel skal bruges: K=Ko(1+r)n
men jeg kan ikke få dem til at passe.
til det beløb, der gives hammerslag for, skal der først lægges 30% på i salær. dernæst skal der lægges 22% moms på ( der skal også betales moms af salæret)
en pige har besluttet, at hun vil forsøge at købe en cykel på den førstkommende auktion. hun vil maksimalt give 800 kr for cyklen Hvor meget må hun højst byde
på grund af foruening aftager fiskebestanden i en sø med 9 % om året. hvor mange fisk er der tilbage efter 5 år, hvis udviklingen forsætter, og fiskebestanden på opgørelsetidspunktet er på 3500 fisk?
jeg ved at denne formel skal bruges: K=Ko(1+r)n
men jeg kan ikke få dem til at passe.
Svar #1
27. oktober 2003 af Jean
22 % moms, det er vist en gammel opgave (eller er det i tyskland?) :)
Du kan godt bruge formlen på den første men det er nok lettere lige selv at udlede:
800 = (1+r_1)(1+r_2)*b
hvor b er det beløb pigen er villig til at betale og r_1, r_2 er de forskellige procent-satser.
Så til logikken: Hvis du har et beløb K, og skal ligge r% til hvad gør man så? Svar: (1+r)*K
(tænk over denne)
Til den anden skal du bruge den nederste formel.
Du kan godt bruge formlen på den første men det er nok lettere lige selv at udlede:
800 = (1+r_1)(1+r_2)*b
hvor b er det beløb pigen er villig til at betale og r_1, r_2 er de forskellige procent-satser.
Så til logikken: Hvis du har et beløb K, og skal ligge r% til hvad gør man så? Svar: (1+r)*K
(tænk over denne)
Til den anden skal du bruge den nederste formel.
Skriv et svar til: rentefod osv
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
