Matematik

Forkortelse af funktion

09. oktober 2013 af nick4303 - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal have forkortet denne fjerdegradsfunktion

f(x)=2(x-1)(x-(-2))(x-4)(x-5)

Funktionen skal forkortes mest muligt


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du med at forkorte? Funktionen er fuldt faktoriseret. Man kan gange de flerleddede størrelser med hinanden og få polynomiet på formen f(x) = ax4 + bx3 + cx2 + dx + e .


Svar #2
09. oktober 2013 af nick4303

Ja, det er det jeg mener, at få formen f(x) = ax^4 + bx^3 + dx + e. :-)


Svar #3
09. oktober 2013 af nick4303

Men er usikker på hvordan man gange parenteserne sammen


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man ganger to flerleddede størrelser med hinanden ved at gange hvert led i den ene størrelse med hvert led i den anden. Polynomiet udregnes ved gentagen brug af denne regel.


Skriv et svar til: Forkortelse af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.