Matematik

skævhed og kurtosis - eller hvad det nu hedder?

10. oktober 2013 af camilla_jensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der please nogen der vil hjælpe. Jeg har fået en række tal, og skal så regne kurtosis og skævheden ud, men jeg bliver ved med at få det forkerte resultat - så jeg anvender måske den forkerte formel?

Kan nogen hjælpe med formlerne for hhv. skævhed og kurtosis?

MVH

Camilla


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
10. oktober 2013 af camilla_jensen (Slettet)

hmm.. ja, men der havde jeg kigget, og det kunne jeg ikke få til at passe.

Jeg har selv noget i retning af

skævhed = ( (1/n) sum_1^n  (xi - x.)^3  ) / s^3

Kurtosis = ( (1/n) sum_1^n  (xi - x.)^4  ) / s^4

hvor n er antal obs., xi mine observationer, x. er gns. og s er standardafv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

De link indeholder jo netop formlerne for skævhed


    g_1 = \frac{m_3}{m_2^{3/2}} 
        = \frac{\tfrac{1}{n} \sum_{i=1}^n (x_i-\overline{x})^3}{\left(\tfrac{1}{n} \sum_{i=1}^n (x_i-\overline{x})^2\right)^{3/2}}\ ,

og for excess kurtosis

 g_2 = \frac{m_4}{m_{2}^2} -3 = \frac{\tfrac{1}{n} \sum_{i=1}^n (x_i - \overline{x})^4}{\left(\tfrac{1}{n} \sum_{i=1}^n (x_i - \overline{x})^2\right)^2} - 3

hvor \overline{x} er middelværdien.


Svar #4
10. oktober 2013 af camilla_jensen (Slettet)

Okay, så prøver jeg igen.

Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: skævhed og kurtosis - eller hvad det nu hedder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.