Matematik

MAT: AREAL, HASTERRRRR

13. oktober 2013 af lovely15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En byggegrund har form som en firkant ABCD

A=80°, 

B=60°,  

C=105° ,

AD=21m 

AB= 50m.

A) Tegn en model af byggegrunden  og bestem længden af diagonalen BD.

Det har jeg og fik BD=50.8

og har beregnet  C=115*

B) bestem arealet af byggegrunden

 ???? Hvordan skal jeg regne det  ud


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vinkel C = 105º , er vinkel C vel ikke også 115º .

Man kender alle fire vinkler i firkanten., og da man efter A) kender alle tre sider i trekant ABD, kan man beregne de to ukendte vinkler i trekant ABD ved at benytte cosinusrelationer eller sinusrelationerne. I trekant BCD kender man derfor alle tre vinkler og siden BD, og man kan så beregne de manglende sider ved at benytte sinusrelationerne i trekant BCD. Til sidst beregnes arealerne af de to trekanter ABD og BCD.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

I #0 mener du vel, at du har beregnet vinkel D til 115º ?


Svar #3
13. oktober 2013 af lovely15 (Slettet)

jA D=115


Skriv et svar til: MAT: AREAL, HASTERRRRR

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.