Matematik

Bestem tangent i punkt

14. oktober 2013 af Østerbroer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg ønsker hjælp til en trænings opgave. Den ser således ud.

Bestem en ligning for tangenten i punktet med førstekoordinaten 3. f(x) = x^2.

Jeg har lavet opgaven i word, men det er ikke muligt at indsætte det direkte i denne tråd. Så kik venligst fil.

Med venlig hilsen


Svar #1
14. oktober 2013 af Østerbroer (Slettet)

Glemte at skrive at jeg gerne vil have hjælp til løsning af tangentens hældning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2013 af mathon


                   f '(xo) = 2xo

                   f '(3) = 2•3 = 6

                   f(3) = 32 = 9

tangentligning i (3,9)

                               y = 6(x - 3) + 9…


Svar #3
14. oktober 2013 af Østerbroer (Slettet)

Hej 

Mange tak for hjælpen. Så forstod jeg det.


Skriv et svar til: Bestem tangent i punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.