Matematik

hAr svært med opgaven

16. oktober 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

: Givet to vektor i planen.

vektor a=(5,2)  og ct=(2*t,t-3)
Bestem længden af den korteste af diagonaerne i det parallelogram, der udspænder af vektor a  og vektor c2.

JEG VED IKKE HVAD  vektor c2  er,,,  i denne opgave.
Håber at nogen kan forklare denne opgave lidt nemmere.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Vektor ct er den vektor, der er givet ved koordinatsættet

ct = [2t , t-3] , hvor t er et reelt tal.

Vektor c2 er den vektor, der fås ved at sætte t = 2 i udtrykket for vektor ct .

Diagonalerne i det omtalte parallelogram repræsenteres af de to vektorer   a + c2   og   a - c2 .


Svar #2
16. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

Betyder det, at længden af den korte diagonal er lal- lc2l =√(52 +22) - √(42+ (-1)2) = √29 - √17


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, slet ikke. Diagonalernes længder er de to tal |a + c2| og |a - c2| . Længden af den korteste diagonal er det mindste af de to tal.


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. oktober 2013 af mathon

        |a+c2|2 = |a|2 + |c2|2 + 2·|a|·|c2|·cos(v) = |a|2 + |c2|2 + 2·(ac2)

        |a-c2|2 = |a|2 + |c2|2 - 2·|a|·|c2|·cos(v) = |a|2 + |c2|2 - 2·(ac2)


Svar #5
16. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

MANGE TAK.


Skriv et svar til: hAr svært med opgaven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.