Matematik

skæringspunkt mellem linjerne l og m

20. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Er lidt usikker på hvordan man løser nedenstående uden hjælpemidler? 

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne l og m, der er givet ved
ligningerne
l : 2 x−3 y = 1
m: x + 6 y = 8.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af peter lind

Gang den første ligning med 2 og træk resultatet fra den anden ligning


Svar #2
20. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

hedder den første ligning så 4x-6y=2? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af peter lind

ja


Svar #4
20. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

derefter siger man så 4x - 6y =2 - x+6 y =8?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2013 af peter lind

Nej adder den fremkomne ligning til ligningen for m. At addere to ligninger betyder at du skal addere venstre sideren og addere højre siderne og sætte resultaterne lig hinanden


Svar #6
21. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

de to ligninger adderet hinanden, bliver det så? 4x^2 = 10


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. oktober 2013 af peter lind

Hvor får du de 4x2 fra? Den første ligning indeholder 4x den anden ligning x summen af dem kan da ikke give 4x2


Svar #8
21. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

Hvad giver det så, for 6y går vel ud med hinanden? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. oktober 2013 af peter lind

Det er korrekt at 6y går ud. Du må da kunne lægge 4x og x sammen


Svar #10
21. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

5x?


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. oktober 2013 af peter lind

selvfølgelig


Svar #12
21. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

okay så bliver det 5x= 10

hvad skal man så?


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. oktober 2013 af peter lind

divider ligningen med 5


Svar #14
21. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

x=2 


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. oktober 2013 af peter lind

ja


Svar #16
21. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

så skæringen med x aksen er 2, men hvad er koordinatsættet så? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. oktober 2013 af peter lind

sæt den fundne værdi af x ind i en af de oprindelige ligninger. Det giver en ligning til bestemmelse af y koordinaten


Svar #18
22. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

men så får man da to y - værdier? 


Brugbart svar (0)

Svar #19
22. oktober 2013 af peter lind

Nej du har fundet det x, der giver samme y værdi i de 2 ligninger nemlig y værdien for skæringspunktet. Derfor kan du nøjes med at sætte x værdien ind i en af ligningerne


Svar #20
22. oktober 2013 af Matematik1996 (Slettet)

okay så det er lige meget om jeg vælger l eller m? 


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.