Matematik

Konstanten A

20. oktober 2013 af Hessboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godaften alle sammen! Jeg sidder her med en matematik opgave hvor jeg bøvler lidt med det ene spørgsmål, det lyder således:

''f(x)=2x^3+ax2-4x+1 

Hvor a er en konstant

a) Bestem konstanten a således, at f har lokalt ekstrema i x=2''

Hvordan skal jeg beregne dette :-) På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f '(2) = 0 som en ligning i a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af Mixzo (Slettet)

Du finder første f ' (x)

så sætter du f ' (2)=0 og løser til a

Mvh


Skriv et svar til: Konstanten A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.