Matematik

Reducer udtryk ):

20. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er helt lost her!! ):
Er der en der lige vil opfriske regler for mig:

a) 5x + 4(2 - x) - (-2x + 5) - 3

b) (3·4 - 5)(x + 4) - (-15)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2013 af 1234radioen (Slettet)

Lad 5x stå og gang så 4 ind i parantesen. Husk at minus gange minus giver plus, således at -(-2x+5) giver +2x-5.

Jeg tror du kan finde ud af, hvis du bare ganger ind i paranteserner ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. oktober 2013 af Mallingg (Slettet)

a)
5x+4(2-x)-(-2x+5)-3=

5x+8-4x--2x+5-3=

5x+8-4x+2x+5-3=

5x-4x+2x+8+5-3=

=3x+10

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2013 af Mallingg (Slettet)

b)
(3*4-5)(x+4)-(-15)=

12-5+x+4--15=

12-5+x+4+15=

12-5+4+15+x=

26+x

Svar #4
20. oktober 2013 af Nikolaa (Slettet)

Tak!! Hold kæft i er søde (: '

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #2 er forkert. Minusparentesen bliver ikke hævet korrekt.

a) 5x + 4(2 - x) - (-2x + 5) - 3 = 5x + 4·2 -4x +2x -5 -3 = 5x -4x +2x + 8 -5 -3 = 3x


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #3 er også forkert.

b) (3·4 - 5)(x + 4) - (-15) = (12-5)(x + 4) + 15 = 7(x + 4) + 15 = 7x + 28 + 15 = 7x + 43 .


Skriv et svar til: Reducer udtryk ):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.