Fysik

Fysik afl.

22. oktober 2013 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælpe med opgave 2?

Vedhæftet fil: Fysik afl.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
22. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Forstår det ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må være i stand til at formulere, hvad det er, du ikke forstår helt. Fortsæt eventuelt diskussionen i den anden tråd, hvor ligningerne allerede er fremme.


Svar #4
22. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Hvorfor skal vi beregne vinkelhastigheden, for at argumentere at kuglen ruller uden at glide” hvis følgende er opfyldt ved vcm = Rw


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal vise, at ligningen

vcm = R·ω

er en betingelse for at kuglen ruller uden at glide. I løbet af 1 omdrejning vil massemidtpunktet have bevæget sig 1 omkreds i lineær retning.


Svar #6
22. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Okay, 

Men det er mg stadig en gåde hvorfor/forskellen på kuglens translationel kinetisk energi og rotationel
kinetisk energi, og hvorfor de til sammen giver vinkelhastigheden?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Kuglen har både translationel energi og rotationel energi. Betingelsen for at rulle uden at glide kommer fra et rent geometrisk argument.


Svar #8
22. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Hvad skal jeg gøre når jeg kommer frem til :

E_(kin,rot)=1/3*MR*(v_cm )^2  ?


Svar #9
22. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Mit oprindelige udtryk var jo:

vcm=Rw


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er jo vist i den anden tråd, #11. Man lægger de to udtryk sammen

Ekin = Ekin,transl + Ekin,rot = (1/2)·M·v2 + (1/2)·I·ω2  = (1/2)·M·v2 + (1/3)·M·v2  = (5/6)·M·v2 ,

hvor v = vcm .


Svar #11
22. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Men hvordan når jeg min konklusion ? 


Svar #12
22. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan

Ekin= (5/6)·M·v2 

har noget at gøre med

vcm=Rw 

:(


Svar #13
22. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Er radius lig med 5/6 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #14
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej. (5/6) har ikke noget med radius at gøre. Radius er jo slet ikke opgivet i opgaven.

Man benytter, at I = (2/3)·M·R2 og at ω = vcm/R .


Svar #15
23. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

VI har allerede et udtryk for w 

så der står:

(5/6)·M·v2= vcm/R ?


Svar #16
23. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

og

Ekin,rot = (1/2)·((2/3)·M·R2)·((5/6)·M·v2)2


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Nej. man lægger (1/2)·M·vcm2 og (1/3)·M·vcm2 sammen til (5/6)·M·vcm2  som er den samlede kinetiske energi, se #10


Svar #18
23. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

Jeg har også lagt de to energier sammen MEN hvad har det at gøre med, at  w= v_cm/R?


Svar #19
23. oktober 2013 af peter09 (Slettet)

aahhh så w har jeg fundet ved at udlede det fra ligningen i svar 18? 

så jeg har bevist at

Ekin(sam)= vcm/R

(5/6)·M·v2= vcm/R ?

(5/6)·M·v2*R =vcm


Brugbart svar (0)

Svar #20
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#19

I de ovenstående udtryk er v og vcm det samme.

Jeg ved ikke hvad du laver her til sidst.


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.