Matematik

Volume

22. oktober 2013 af brugerjulie (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til at udregne volume i følgende:

a) udfyldt firkant med længde = 139,7 mm

b) udfyldt rektangle med bredde  = 67,2 mm og højde =201,5 mm 

c) massivt cirkulært tværsnit med diameter = 166,7 mm

Jeg ved at volume for rektangle udregnes ved at sige længde*bredde*højde, men jeg har ikke nogen højde??

Håber nogen kan hjælpe! tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er noget vrøvl at tale om volumen af et rektangel. Du hentyder til en kasse, men det er umuligt af din beskrivelse at se, hvad det drejer sig om. Prøv at formulere hele opgaven.


Svar #2
22. oktober 2013 af brugerjulie (Slettet)

Det burde lade sig gøre, selve opgaven går ud på at volumen/rumfang skal udregnes i en udfyldt firkant/kasse med længde = 139,7 mm , der ville jeg tro at man siger V = 139,7 *139,7 *139,7 også i udfyldt/solid rektangel har jeg fået bredden = 67,2 mm og højde = 201,5 mm der ville jeg bruge formlen = længde*bredde*højde, men da jeg ikke har længden ved jeg ikke hvordan den skal regnes.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2013 af SuneChr

Det hele ser ud, som den klassiske opgave:
Er der længere til Roskilde, end på vandcykel?


Svar #4
22. oktober 2013 af brugerjulie (Slettet)

forklaret på en anden måde, eller mere præcist for det enkelte spørgsmål der vækker problemer nu. 

Volumen for en kasse = l*b*h , hvor af b= 67,2 mm og h = 201,5 mm

Hvordan finder jeg; l (længde) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du bliver nødt til at formulere opgaven på en forståelig måde, hvis du vil have hjælp med den.

Med andre ord: Formuler hele opgaven.


Skriv et svar til: Volume

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.