Matematik

Bestemmelse af sider i en femkant

23. oktober 2013 af Nanabw (Slettet) - Niveau: B-niveau

Håber nogle vil hjælpe :-) 

Figuren viser en femkant ABCDE, hvor siderne BC=6, CD=8 og AB=DE
Vinklerne A, C og E er rette. Det oplyses, at arealet af femkantet er 94 

Bestem siderne BD og AB


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af mathon

 Tegn det for at få overblik


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2013 af SuneChr

Lav en tegning.
|BD|  klares let med Pythagoras.
Areal af ABDE = |BD|·|AB|
Areal af Δ BCD
Man ved, at summen er 94


Skriv et svar til: Bestemmelse af sider i en femkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.