Fysik

Beregning af spændingsfald/spændingsforskel

23. oktober 2013 af KimmyAndersen (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej derude :)

Skal op til en fysik prøve i morgen, men jeg er meget forvirret. Hvad er forskellen på spændingsfald og spændingsforskel?

Har siddet og regnet på denne opgave og kan simpelthen ikke komme videre..

Den lyder således:

Varmelegemet i en bestemt brødrister består af tre ens snoede konstantantråde, der er anbragt i serie med hinanden som vist på figuren. Strømstyrken er 3 A, når brødristeren er tændt.
a) Hvor stor effekt afsættes i hver af de tre tråde?

Den har jeg udregnet:
P = U *I = 230 *3 /3 = 230 W

b) Hvor stor er resistansen i hver af trådene?


Den har jeg også udregnet :

R = P /I^2
R = 230/9 = 26 ohm

C) Hvad er spændingsforskellen mellem konstantantråd B og C?

Hvordan udregner man det? Og hvordan udregner man spændingsfaldet mellem to komponeneter ?

Tusind tak på forhånd :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af peter lind

Har du angivet spørgsmålet ordret ? Det giver nemlig ingen mening. Spændningen falder hen over konstantantrådene, så man kan ikke sige de har en spændning


Svar #2
23. oktober 2013 af KimmyAndersen (Slettet)

Har angivet spørgsmålet ordret .. men er det hele taget interesseret i at vide hvordan man udregner spændingsfaldet over to komponeneter.

Et andet eksempel ..

3 tråd har en resistans på 13 ohm, 6,3 og 2,1
Bestem for hver tråd , hvor spændingsforskellen skal være, for at de opvarmes med 1,2 W


Og tusind tak for hjælpen!!!!

Svar #3
23. oktober 2013 af KimmyAndersen (Slettet)

Har angivet spørgsmålet ordret .. men er det hele taget interesseret i at vide hvordan man udregner spændingsfaldet over to komponeneter.

Et andet eksempel ..

3 tråd har en resistans på 13 ohm, 6,3 og 2,1
Bestem for hver tråde , hvor stor spændingsforskellen skal være, for at de opvarmes med 1,2 W


Og tusind tak for hjælpen!!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2013 af peter lind

Hvordan man beregner spændningsfaldet henover en modstand er afhængig af hvad man har af oplysninger. I dette tilfælde kender du modstanden og strømstyrken og så bruger man Ohms lov

Brug P = U*I = U*U/R = U2/R


Svar #5
23. oktober 2013 af KimmyAndersen (Slettet)

Super !!:) Tror jeg har forstået det ... Må jeg lige spørge om noget andet ...er spændingsforskellen det samme som spændingsfaldet? Dvs at man bare bruger: U = E/Q ?

Og ved du tilfældigvis hvordan man beregner erstatningsresistansen i en parallelkobling? Hvis man f.eks har 2 på 180 og 220 ohm?,

Og jeg takker mange gange igen :D !!

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. oktober 2013 af peter lind

I spændingsfaldet er der ofte inkluderet en retning. Bortset fra det er det det samme som spændningsforskel


Svar #7
23. oktober 2013 af KimmyAndersen (Slettet)

Okay :) Tusind tak :)

Skriv et svar til: Beregning af spændingsfald/spændingsforskel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.