Matematik

gennemsnit

23. oktober 2013 af katjaARP (Slettet) - Niveau: C-niveau

i 2007 = 10 %  fremskrivningsfaktor= 1,1
i 2008 = 5 %                                = 0.95 
i 2009 = 15 %                              = 1.115

i 2010 = ?

årlige gennemsnitsvæksten er 11 %

hvordan finder jeg procent tallet i 2010? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2013 af SuneChr

Der må foreligge nogle tastefejl.
2007  fremskr.faktor  1,10
2008  fremskr.faktor  0,95  (en tilbagegang)
2009  fremskr.faktor  1,15
2010  fremskr.faktor  ..........  ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis fremskrivningsfaktoren for 2010 er x, har man

1,1·0,95·1,115·x = 1,114


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2013 af SuneChr

Året 2009 udviser uoverensstemmelse i # 0
15% eller 11,5% ?


Svar #4
23. oktober 2013 af katjaARP (Slettet)

ja, det må nok være 1.15


Svar #5
24. oktober 2013 af katjaARP (Slettet)

jeg fandt ud af det


Skriv et svar til: gennemsnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.