Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

Enhed??

24. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis man skal finde vandføringen for en å, hvad skal enheden så være her:

502 cm2 · 2,40 m/sek   =   1204,8 ___ enhed?

På forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

     (502 cm2) • (2,40 m/sek) = (0,000502 m2) • (2,40 m/sek) = 0,0012048 m3/sek = 1204,8·10-6 m3/sek


Svar #2
24. oktober 2013 af Rezwan9 (Slettet)

#1
Eh.. Et andet, lettere svar? Altså, en anden simplere enhed, måske?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2013 af mathon

          når længdeenheden er m
er
          arealenheden m2.

Mere simpelt kan det ikke være!


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af mathon

       1 cm2 = (1 cm)2 = (10-2 m)2 = (10-2)2 m2 = 10-4 m2

       1 = 10-4 m2/cm2

.

        (502 cm2) = (502 cm2) • 1 = (502 cm2) • (10-4 m2/cm2) = 0,0502 m2

        (0,0502 m2) • (2,40 m/s) = 0,12048 m3/s = 120,48 L/s

       

            


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#1 skal rettes    jeg troede, at der stod 502 cm3, som der selvfølgelige ikke gør :)

   (502 cm2) • (2,40 m/sek) = (0,0502 m2) • (2,40 m/sek) = 0,12048 m3/sek = 1204,8·10-4 m3/sek


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

Nå man har oplysninger, hvor meter og centimeter er blandet sammen, skal man starte med at regne om til samme længdeenhed. To oplagte forslag er selvfølgelig cm og m, men man kan her med fordel benytte dm:

(502 cm2) · (2,40 m/sek) = (5,02 dm2) · (24,0 dm/s) = 120,48 dm3/s = 120,48 L/s.

Så er det nemmere at undgå rengefejl i 10'erpotenserne.


Skriv et svar til: Enhed??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.