Matematik

Matematik aflevering! Hjælp sidder fast

24. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Eratosthenes målte vinklen mellem Syene og Alexandria. 

Herved fandt han, at afstanden mellem de to byer svarer til 150 (Brøk) af jordens omkreds.

Spørgsmålet lyder: Beregn vinklen mellem de to byer, målt i GRADER ? 


HJÆLP ER LOST!  




 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

En hel omkreds er 360º, så du skal bare finde 1/50 af 360º.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2013 af mathon

      

                 1/50 • 2π = π/25 • (180º/π) = 7,2º


Svar #3
24. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

360º/50 = 7,2º


Svar #5
24. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)

Danke !


Svar #6
24. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)

Har en ny spørgsmål til den samme aflevering.. 

Hvor mange stádion kunne eratosthenes beregne jordens omkreds til at være?

Jordens diameter er 12.750 km, og en stádion er 185 m.  

Ved ikke om det er oplysning nok..


 


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. oktober 2013 af Azayaz (Slettet)

Først regner vi omkredsen: 12.750 km * π ≈ 40055,30633 km = 40055306,33 m

Herefter så hvor mange stadion jordens omkreds er: 40055306,33 m / 185 m = 216.515,16 stadion


Svar #8
24. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)

Der ved det første du skrev, altså (først regner vi omkredsen....) 
Er det af Jorden? 

Tak på forhånd.. 
azayaz


Svar #9
24. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)

Ny spørgsmål.. 

Hvor mange procent afgiver eratosthenes beregning fra din beregning? 

Andet står der ikke...


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2013 af Azayaz (Slettet)

Ja det er jorden. 


Svar #11
24. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)

Tak. Kan du den anden spørgsmål? 


Brugbart svar (1)

Svar #12
24. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

http://www.gurrevej.skole.helsingor.dk/Faelles/Ugeplan/201210/08C/02-2-13-04.pdf


Svar #13
25. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)

Ja det er den, opgave 1.5 og jeg forstår den ikke :-)


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

1.3

50 * 4400 stadion

1.4

O = π*D

1.5

Regn svaret fra 1.3 om til km (gang det med 185 og divider med 1000). Beregn forskellen mellem dette og svaret fra 1.4. Divider dette med svaret fra 1.4 og sæt resultatet i % ved at gange med 100.


Svar #15
25. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet)

Kan du ikke forklare det på en lidt nemmerer* måde? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #16
25. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

1.3

50*4400 stadion = 220000 stadion

1.4

O = π * 12750 km = 40055 km

1.5

For at sammenligne de to resultater må man regne den ene om, så de har samme enhed. Vi kan for eksempel regne svaret fra 1.4 om til stadion.

40055 km = 40055 * 1000 m = 40055000 m = 40055000/185 stadion = 216514 stadion

Så forskellen mellem de to resultater er

220000 - 216514 = 3486 stadion

Det er denne afvigelse vi skal beregne, hvor mange % udgør i forhold til vores resultat (det fra 1.4). Så vi dividerer det med de 216514 stadion (som er vores resultat omregnet til stadion) og sætter det i % ved at gange det med 100. Så vi har

3486/216514 * 100% = 1,61 %


Skriv et svar til: Matematik aflevering! Hjælp sidder fast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.