Matematik

Parallel tangent

24. oktober 2013 af jakobo06 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I vores lektier, skal vi bestemme en ligning for den tangent, der er parallel med 2y+18=8x.

Men har ikke rigtig nogen ide om hvordan man griber dette problem an.

nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2013 af mathon

    y = 4x - 9

tangenten med hældningstal 4

                          men til hvilken graf?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten skal have samme hældningskoefficient som den angivne linie.


Svar #3
24. oktober 2013 af jakobo06 (Slettet)

Vi har fået funktionen: f(x)=4x^2-8x+5

vi har bestemt en tangent for den, som har ligningen y=8x-11

og vi har bestemt en tangent for denne tangent som har ligningen y=-4x+13


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2013 af mathon

Du har så
                  8xo - 8 = 4

                  xo - 1 = 0,5

                  xo = 1,5           f(xo) = f(1,5) = 4•1,52 - 8•1,5 + 5 = 2

Du har så blot at indsætte i
tangentligningen:
                                            y = 4•(x - xo) + f(xo)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så bestem x-koordinaten for det (eller de) røringspunkt(er), hvor tangenten har samme hældningskoefficient som den angivne rette linie.


Skriv et svar til: Parallel tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.