Matematik

Omskriv til kvadratet på en toleddet størrelse

26. oktober 2013 af Havkrogen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal omskrive til kvadratet på en toleddet størrelse. 

25*x^2-10*x+1 

Hvordan??? 
Har alle kvadratsætningerne, men forstår bare ikke hvordan man skal sætte det sammen..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2013 af wintermute (Slettet)

Da

    (a - b)2 = a2 - 2ab + b2,

kan du tage a = 5x og b = 1. :-)


Svar #2
26. oktober 2013 af Havkrogen (Slettet)

Hvor kommer det 5tal fra? :-(


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2013 af SuneChr

Sæt først 25 udenfor en parentes og kig isoleret på parentesen.
Vink:  Udtrykket har dobbeltrod, hvis det var lig 0.


Svar #4
26. oktober 2013 af Havkrogen (Slettet)

Er der ikke en eller anden nem forklaring på det hele, så det bare giver pisse god mening lige pludselig? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2013 af mathon

               (5x)2      -     2 • (5x) • 1        +       12 )       =      (? -?? )2

              kvadrattal        dobbelte produkt          kvadrattal   


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2013 af SuneChr

# 4
En "pisse god mening" ville sikkert være at få opgaven færdig løst.
Tænk nu lidt over, hvad der er blevet skrevet.
Så ville du også en anden gang kunne hjælpe en i en lignende situation.


Svar #7
26. oktober 2013 af Havkrogen (Slettet)

Mener nu mere bare at få det gennemgået skridt for skridt. 

Men hvis jeg nu fandt en pisse god mening når jeg fandt ud af svaret, så er det vel godt nok? Der er flere opgaver efter denne her som jeg skal have løst jo :-))


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

     25x2  -  10x  +  1

     (5x)2  -  2•(5x)•1  +  12  =  ???

når
       a2  -  2•a•b  +  b2  =  (a - b)2


Svar #9
26. oktober 2013 af Havkrogen (Slettet)

(5x-1)2?

Eller er jeg stadig helt forkert på den??


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#9

   det er korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2013 af SuneChr

# 9
Dit resultat er rigtigt.
Du er ikke forkert på den.


Svar #12
26. oktober 2013 af Havkrogen (Slettet)


Svar #13
26. oktober 2013 af Havkrogen (Slettet)

Nu er jeg forvirret.. Er svaret (5x-1)så rigtigt eller forkert?  

Og er det svaret på det hele, eller er jeg kun halvvejs? :s


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

 .. det er svaret


Svar #15
26. oktober 2013 af Havkrogen (Slettet)

Super! 
Tak skal i have (Y)


Skriv et svar til: Omskriv til kvadratet på en toleddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.