Kemi

er dette korrekt?

27. oktober 2013 af LW09 (Slettet)

En elementaranalyse af et stof A giver følgende resultat:

C 64,8 %

H 13,6 %

O 21,6 %

Beregn den empiriske formel for A.

C

H

O

n=64,8/12 = 5,4

n=13,6/1 = 13,6

n=21,6/16 = 1,35

n/nmin

5,4/1,35 = 4

13,6/1,35 = 10,074

21,6/1,35 = 16

Afrunding

4

10

16

Empirisk formel: (C4H10O16)x

passer dette ?


Skriv et svar til: er dette korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.