Fysik

hjælp til 2 begreber "beliggenhedsenergi"

27. oktober 2013 af lili3400 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Er der nogen der gider at hjælpe mig med de her to begreber:

Hvad er beliggenhedsenergi for en genstand med massen 300 g, der er kastet 300 cm op i luften?
Hvad er "g" i formlen for beliggenhedsenergi?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af mathon

                                  Epot = m • g • h           beliggenhedsenergi = potentiel energi

g = 9,82 m/s2 = 9,82 N/kg = tyngdeaccelerationen


Svar #2
27. oktober 2013 af lili3400 (Slettet)

ja jeg kender formlen men hvad hvad er g jeg ved at m= masse og h= højde men g hvad er det


Svar #3
27. oktober 2013 af lili3400 (Slettet)

hvad mener du med g= 9,82 m/s2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2013 af mathon

                                  Epot = (0,300 kg) • (9,82 N/kg) • (3 m)

N·m  = J


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2013 af Eksperimentalfysikeren

g er den acceleration en genstand får, hvis den falder i jordens tyngdefelt ved Paris og der ikke er luftmodstand.

Tyngdekraften på genstanden er m*g.


Skriv et svar til: hjælp til 2 begreber "beliggenhedsenergi"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.