Matematik

25% af 149,25 - hvad er oprindelig pris?

27. oktober 2013 af Olsen1288 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder og bikser lidt med den her opgave.

Kan nogle hjælpe, og evt. en udregning metode?

Udsalgsprisen på en vare er 149,25 kr. Varen er blevet sat ned med 25 %. Hvad var den oprindelige pris, og hvor mange kr. er sparet ved at købe varen på udsalg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2013 af exatb


Brugbart svar (2)

Svar #2
27. oktober 2013 af mathon

Den oprindelige pris = (149,25 kr) / 0,75

Besparelse = (149,25 kr) / 0,75) • 0,25 = (149,25 kr) / 3


Brugbart svar (2)

Svar #3
27. oktober 2013 af SuneChr

Den oprindelige pris sættes til x
Nedsættelse = Besparelse  =  25% af x  =  0,25x
Salgspris  =  x - 0,25x  =  149,25
 


Svar #4
27. oktober 2013 af Olsen1288 (Slettet)

I skal have mange tak :)


Skriv et svar til: 25% af 149,25 - hvad er oprindelig pris?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.