Matematik

bestem integralen

29. oktober 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem integralen:
a) ∫(x3 +x)2 ⋅(3x2 +1)dx 

er HELT lost pls hjælp det eneste jeg ved er;

∫ f(g(x))⋅g'(x)dx =F(g(x))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af peter lind

Brug at g'(x) = 3x2+1      ( jeg går ud fra at du med 3x2+1 mener 3x2+1 og ikke 2*3*x +1 som du rent faktisk skriver)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det må være

a) ∫ (x3 +x)2 ⋅(3x2 +1) dx

Benyt substitution u = x3 + x , du = (3x2 + 1) dx


Svar #3
29. oktober 2013 af plamesaen (Slettet)

Det har i helt ret i! min fejl. 
Hvordan benytter jeg substittution?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2013 af SuneChr

# 0      For at være korrekt, sprogligt set:
Et integral, integralet, flere integraler, alle integralerne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved at substituere u i stedet for x3 + x, og du i stedet for (3x2 + 1) dx . Foretag så integrationen og substituer tilbage igen.


Skriv et svar til: bestem integralen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.