Matematik

Lineær ligning

29. oktober 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe mig med dette? 

Jeg har denne tabel for svøming: (vedhæftet fil)

Det oplyses, at tiden som funktion af distancen med god tilnærmelse kan beskrives ved:

f(x) = ax+b

hvor f(x) er tiden, målt i sekunder, og x er distancen, målt i meter.

a) Bestem tallene a og b ved at benytte alle tabellens oplysninger.

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav lineær regression på tabellens data.


Svar #2
29. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

altså skal jeg sætte det ind i et koordinatsystem? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal lave regression med en lineær model på tabellens data.


Svar #4
30. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Så jeg skal bruge oplysningerne til at sætte det ind i et koordinatsystem?


Svar #5
30. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Kan det så passe at a bliver a = 0,5833

og b = -14,63 ??

Og så har jeg et spørgsmål:

Hvad fortæller tallene a og b om distancesvøming?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Vi kender ikke dine data, så vi kan ikke bedømme de fundne konstanter. Som sagt skal man lave lineær regression på tallene i din tabel.


Svar #7
30. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Så jeg skal sætte tallene ind i et koordinatsystem?

Jeg har gjort det med loggerpro og så udregnede den a og b for mig :)

Så hvad fortaller a og b om distancesvøming?


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Bemærk, at b = f(0), og at a = f(1) - f(0) .


Svar #9
30. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Til hvilken af mine spørgsmål skal jeg bemærke det? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Til spm. "hvad fortaller a og b om distancesvøming" .


Svar #11
30. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

Men hvad fortæller det? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Se på, hvad funktionen f(x) beskriver.


Svar #13
30. oktober 2013 af ulla7 (Slettet)

f(x) beskriver tiden målt i sekunder


Skriv et svar til: Lineær ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.