Matematik

Procent

30. oktober 2013 af Frank0007 (Slettet)
Hvis 120% svarer 240 kr hvordan beregner jeg så hvad 100% er?

Tak

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Find først hvad 1% svarer til, og så hvad 100% svarer til.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2013 af lvr34 (Slettet)

Alternativt kan du betragte at du har 120 % af en ukendt værdi, der dermed er lig med 240 kr. Således har du for den oprindelige værdi af x - altså de 100 % -, at

1,2 · x = 240 kr, hvormed x kan isoleres


Svar #3
30. oktober 2013 af Frank0007 (Slettet)

Tak Andersen, men kan du hjælpe at finde en procent?

Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Når man kender hvad 120% svarer til, finder man hvad 1% svarer til ved at dividere med 120. Man finder så hvad 100% svarer til ved at gange resultatet med 100.


Svar #5
30. oktober 2013 af Frank0007 (Slettet)

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2013 af mathon


                 x • 1,20 = 240

                 x = 240 / 1,20


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.