Matematik

Beregn vektor |a-b| samt vinklen mellem a og a-b.

31. oktober 2013 af Andreas454545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Om to vektorer a og b (med vektorpile over alle a'er og b'er) gælder, at

|a|=3, |b|=5 og vinkel (a, b)=60°.

Beregn |a-b| samt vinklen mellem a og a-b.

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

|a-b|2 = (a-b)•(a-b) = |a|2 + |b|2 - 2·(ab) .

Da vinklen mellem de to vektorer a og b er 60º , ved man så at

cos(60º) = 1/2 = (ab)/(|a||b|) , så

ab = (1/2)|a||b| .

Prøv nu at beregne |a-b|.

Beregn også vinklen u mellem vektorerne a og a-b , hvor man benytter resultatet for |a-b|.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af peter lind

|a-b|2 = (a-b)2 = a2+b2 -2a·b*cos(u) hvor u er vinklen mellem a og b

(a-b) = |a||a-b|cos(u1) = a2-a·b hvor u1 er den søgte vinkel


Skriv et svar til: Beregn vektor |a-b| samt vinklen mellem a og a-b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.