Matematik

Matematik aflevering! Hjælp sidder fast

31. oktober 2013 af Freja2110 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Egypternes formel. 
A=a+c:2 * b+d:2 =

a=18 cm
b=8 cm 
c=12 cm 
d=10 cm

Figuren er en trapez, hvor siderne a og c er paralelle og a står vinkelret på b. 

Skulle regne ud hvad Arealet blev, ved Egypternes formel. 

Det nye spørgsmål jeg har svært ved er: 
Beregn den fejl, man får ved at regne arealet ud med Egypternes formel? 

Tak på forhånd :-)))))


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Du har fået oplyst værdierne  af de enkelte bogstaver og en formel

A=18cm+12cm:2*8cm+10cm:2


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af Hansijensen (Slettet)

Beregn arealet med både egypternes formel og den rigtige formel, og træk derefter resultaterne fra hinanden.

Formlen for en trapez er:

A=((a+c)/2)*h

hvor h er den vinkelrette afstand mellem de parallelle sider, dvs. b=8 cm i dette tilfælde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2013 af SuneChr

Sæt

ind i ægypternes ligning, i stedet for d
og sammenlign den med den af os brugte trapezarealligning


Skriv et svar til: Matematik aflevering! Hjælp sidder fast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.