Matematik

Lineære funktioner

31. oktober 2013 af LuloBz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg sidder og er i gang med en matematik rapport om lineære funktioner, og blev lige pludselig i tvivl om noget. Hvad er forskellen på proportionalitetskonstanten og hældningskoefficienten? 

Håber nogle vil hjælpe. Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det er for så vidt det samme, men der kun tale om en proportionalitet, hvis konstanten b i den lineære forskrift y = ax + b er lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2013 af peter lind

Proportionalitesfaktoren findes kun når grafen for funktionen går gennem begyndelsespunktet så funktionen er f(x) = k*x . Hældningsoefficienten er mere generel idet grafen ikke behøver gå gennem begyndelsespunktet. Der gælder så f(x) = a*x+b


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.