Fysik

Find den resulterende kraftpåvirkning på metalpartilden

01. november 2013 af Jhs1991 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej mangler lidt hjælp til denne opgave, kan simpelthen ikke finde ud af den. 

Facit siger at den skal give 0,43N 

Opgaven er vedhæftet. 

På forhånd tak. 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2013 af peter lind

Partiklen bevæger sig i en jævn cirkelbevægelse, så accellerationen er lig med centripetalaccelleratiinen lig v2/r. Brug dernæst Newtons anden lov til at finde kraften


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2013 af hesch (Slettet)

#0  og #1:

m = 0,008g

ω = 628,32 s-2

a = ω2*r = 59218 m/s2

F = m*a = 0,4737 N     ( ≠ 0,43 N )

Facit kunne jo regne på en slags "opdrift" i olien ved at gange med en faktor:

K = ( 8000 - 780 ) kg/m3 / 8000 kg/m3 = 0,9025

Ffacit = K * 0,4737 N = 0,4275 N

Så stemmer det med facit, også enhedsmæssigt.

Men hvorfor skal man gange med en sådan faktor ?  Partiklen følger jo cirkelbevægelsen, så den samlede kraft på partiklen må da være  0,4737 N.

( Hvis ikke partiklen har målene   29mm * 0,1857mm * 0,1857mm  og har stillet sig radiært i centrifugen )


Skriv et svar til: Find den resulterende kraftpåvirkning på metalpartilden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.