Matematik

terning

02. november 2013 af josephinesky (Slettet) - Niveau: 8. klasse

- Beregn rumfanget af en terning med kantlængden 4,5 cm.

- Bergen rumfanget af en terning med den dobbelte kantlængde.

- Hvor mange gange stiger rumfanget, når kantlængden fordobles?

-Hvad er sandsynligheden for med én alm. terning at slå:

A) en 6'er  B) mere end 2  C) mindre end 3

..angiv svarene i både brøk og procent


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Find formlen for rumfang af en kube/terning først..

Sandsynligheden for at slå de forskellige angivne tal kan forståes på følgende måde:

Du har 6 sider på en terning. En 6'er har kun en side, hvilket betyder, at der er lige stor chance for at slå en 6'er som der er for at slå nogen af de andre tal.

Mere end 2 har du altså 4 muligheder, som du kan slå. - 3, 4, 5 og 6 ud af hele 6 muligheder.

Mindre end 3, kan du kun slå 1 og 2 ud af 6 forskellige slag.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2013 af 123434 (Slettet)

a) 4,5cm*4,5cm*4,5cm=91,125 cm^3

b) 9cm*9cm*9cm=729cm^3

c) 729cm/91=ca 8. Rumfanget forstørres 8 gange, når man fordobler sidelængden.

2*2*2=8


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2023 af cami258x

1,5*1,5*1,5=3,375

b 3cm 3cm 3cm =27

27cm /3=9

3*3'3


Skriv et svar til: terning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.