Matematik

Nulpunkter og lokale ekstrema for 4. gradsligning

03. november 2013 af fogb96 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Sidder med en aflervering hvor jeg er lidt i stå.

f(x) = 0,02x^4 – 1,32x^3 +31,6x^2 – 323,16x + 1179,9         for:  8 < x < 26

A) Find nulpunkterne for f(x) i intervallet for x. (Har ved hjælp af Graph fundet 9,15,19,23, men kunne ikke finde ud af at beregne den)

B) Beregn lokale ekstrema for f(x) med 2 decimalers nøjagtighed

C) Beregn vendetangenterne i f(x) med 1 decimals nøjagtighed

Vi har ikke haft særlig meget differentialreging og derfor synes opgaven at være lidt svær


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2013 af mathon

B)
     Løs ligningen

                              f '(x) = 0    for x med 2 dec.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2013 af mathon

C)

Løs ligningen

                              f ''(x) = 0    for x med 1 dec.


Svar #3
03. november 2013 af fogb96 (Slettet)

Hvordan løser jeg ligningen?


Skriv et svar til: Nulpunkter og lokale ekstrema for 4. gradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.