Matematik
Bestem a så rumfanget af omdrejningslegemet er 12 pi
Hej studieportalen :-)
I denne opgave (se vedhæftede dokument for opgavebeskrivelsen) er en funktion givet ved f(x) = √36-6x og jeg har i den første delopgave ved hjælp af stamfunktioner bestemt arealet af M til at være 24 (hvor integrationsgrænserne er a=0 og b=6).
Det er den neæste opgave der er problemet (se vedhæftet). Jeg skal ved hjælp af stamfunktioner bestemme tallet a (hvor det gælder at 0<a<6, så rumfanget af omdrejningslegemet bliver 12pi - hvordan gør man egentlig det?
På forhånd tak for svar!
:-)
Svar #1
04. november 2013 af mathon
Løs mht a
ligningen
π • 0∫a (f(x))2dx = 12π 0 < a < 6
dvs
0∫a (f(x))2dx = 12
0∫a (36-6x)dx = 12 …
Svar #3
04. november 2013 af JensHansen9 (Slettet)
#1,2
Kan det passe at det giver a = 0.3432?
For i linket her https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1336403 er der en anden fremgangsmåde så er bare lidt forvirret nu
Svar #4
04. november 2013 af mathon
0∫a (36-6x)dx = 12 0 < a < 6
[36x - 3x2]0a = 12
36a - 3a2 = 12
12a - a2 = 4
a2 - 12a + 4 = 0 0 < a < 6
a = -2(2√(2)-3) ≈ 0,343146
Svar #5
04. november 2013 af JensHansen9 (Slettet)
#4
Super 1000 mange gange tak til jer begge bekræfter min antagelse så svaret i linket er nok forkert :-) !
Svar #6
04. november 2013 af peter lind
Opgaven er faktisk uklart formuleret. Der står at afgrænsningen er givet ved x=a ; men den anden afgrænsning er ikke defineret. I #1 og #2 er der antaget at det er y aksen, hvilket er det mest naturlige. I din henvisning er det antaget at afgrænsningen er x=6
Svar #7
04. november 2013 af JensHansen9 (Slettet)
#6
Ja det er faktisk uklart og (sjusket) formuleret (også derfor jeg blev lidt forvirret) men ud fra formuleringen "for 0<a<6 afgrænser grafen for f koordinatsystemets førsteakse og linjen med ligningen x=a en punktmængde der har et areal" må vi antage at a=0 og b=værdien af a :-)
Skriv et svar til: Bestem a så rumfanget af omdrejningslegemet er 12 pi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
