Matematik

Parameterfremstilling i planen

04. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Er der en der kan forklare mig meget kort, hvad en parameterfremstilling går ud på .. formel osv.
Har ledt over alt uden held.
Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

En linie kan angives ved et punkt og en vektor, der går i liniens retning ved formlen P(t) = P0+t·a, hvor

   P er et punkt på linien,

   t er parameteren,

   P0 er det givne punkt på linien og

   a er en egentlig vektor på linien.

En plan i rummet kan angives på tilsvarende måde med

P(t,s)= P0 + t·a + s·b


Svar #2
04. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Kan man så godt finde en parameterfremstilling til en bekendt ligning og omvendt, finde en ligning vha. parameterfremstilling ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af mathon

I 2D
         kan en linjes parameterfremstilling omskrives til en ligning og omvendt,
         hvilket ikke er muligt i 3D


Svar #4
04. november 2013 af Randkhalil (Slettet)

Okay tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af Eksperimentalfysikeren

#2

I 3D har en linie ikke nogen ligning, der skal to ligninger til, fordi en ligning i 3D beskriver en plan og linien findes så som skæring mellem to planer.

Man kan godt regne "frem og tilbage" mellem ligning og parameterfremstilling for en plan i 3D.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af mathon

         x = xo + t•a
                                     ⇔      y = (b/a)x + (yo - (b/a)xo)
         y = yo + t•b


Skriv et svar til: Parameterfremstilling i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.