Fysik

Kinetisk Energi

04. november 2013 af Satoutan (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1. 

Det skæve tårn i pisa er 55m højt. 

Hvad er beliggenhedsenergien ( potentiel energi ) for en sted ved toppen af tårnet? Stenens masse er 2 kg.

Vi bruger potentiel energi formel Epot= m*g*h 

2*9,82*55 = 1080,2

( Er dette rigtigt?)

Opgave 2. 

Hvad er stenens kinetiske energi, når den rammer jorden? 

Vi bruger kinetisk energi formel Ekin= ½*m*v^2  

¨V = Farten

 Hvordan finder jeg farten? Er det resultatet fra oven ? (1080,2)? 

Hjælp tak (: 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1. Dit svar er ikke korrekt, for der er ikke angivet nogen enhed på resultatet. Fremgangsmåden er korrekt.

2. Benyt at al stenens potentielle energi ved toppen af tårnet er omdannet til kinetisk energi, når den rammer jorden.


Svar #2
04. november 2013 af Satoutan (Slettet)

Så altså 1080,2 J 

2. 

Så ½*2kg*1080,2^2= 1166832,04 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

1. er korrekt.

2. Nej, det er jo noget vrøvl.

Den kinetiske energi ved jorden er lig med stenens potentielle energi på toppen af tårnet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2013 af mathon

                         (1/2) • m • v2  =  m • g • H

                         (1/2) • v2  =  g • H

                         v = √(2 • g • H)                                       H er største højde

                      


Svar #5
04. november 2013 af Satoutan (Slettet)

Hov kiggede helt forkert!

Mente 

2kg*9,82(tyngdeacceleration)*55=1080,2 J 

Tak for hjælpen! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Alle de indgående fysiske størrelser som g og h har enheder. I det du skriver i #5 står der kg på venstre side og J på højre side.


Skriv et svar til: Kinetisk Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.