Matematik

Omkreds udtrykt ved x og y

04. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hej,

Er der nogle, som kan hjælpe med denne opgave:

Bestem metalpladens omkreds udtrykt ved x og y (se vedlagt billede)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Pladen har samme omkreds som et rektangel med siderne x og (y+3cm) .


Svar #2
04. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hvad bliver der så af cm?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det forstår jeg ikke. cm er en længdeenhed. De ukendte sider x og y kan med fordel måles i samme enhed.


Svar #4
04. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Så når der f.eks. står 3x+2y er det så det samme 3xcm+2ycm, hvis enheden er cm?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af 123434 (Slettet)

Mener ikke man kan sige 3xcm. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2013 af 123434 (Slettet)

Hvad har du fået omkredsen til?


Svar #7
04. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Jeg har fået den til 6y+2x


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

De to sider i rektanglet er x og y+3cm . Figuren har samme omkreds som rektanglet, så figurens omkreds er

O = 2·(x + y+3cm) = 2x + 2y + 6cm .


Svar #9
05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Jeg skal også beregne arealet, hvor jeg har fået det til 3x+4y. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er rigtigt.


Svar #11
05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hvad så, når jeg skal løse følgende?

Det oplyses at metalpladens omkreds er 100 cm. Udtryk y ved hjælp af x i dette tilfælde


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Så vides det, at

O = 2x + 2y + 6cm = 100cm

Isoler y udtrykt ved x af dette udtryk.


Svar #13
05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Det giver jo så y=47-x.

I næste opgave: Udtryk metalpladens areal som funktion af x, når metalpladens omkreds er 100 cm, så sætter jeg y=47-x ind på y's plads:

b=3x+(4*(47-x)=-x+188

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er korrekt.


Svar #15
05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Hvad gør jeg så, når jeg skal finde bestemme længden for at metalpladens areal bliver størst muligt, når omkredsen er 100?


Brugbart svar (0)

Svar #16
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Find maksimum for arealet

A = -x +188

under bibetingelsen x ≥ 4.


Svar #17
05. november 2013 af HelleThorningSchmidt (Slettet)

Her er a=-x+188 jo en ret linje, og det skal det ifølge min lærer ikke være!


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Alle beregningerne ovenfor er i henhold til den figur, du har vedlagt her.


Skriv et svar til: Omkreds udtrykt ved x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.