Matematik

Finde x værdien når y værdien kendes, maple

04. november 2013 af crazyguy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Kan ikke rigtigt finde ud af programmet maple, så hvis der var nogle som ville hjælpe mig, ville det være super fedt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig vel om at løse en ligning af formen f(x) = y0 . Her plejer man at bruge en solve facilitet .


Svar #2
04. november 2013 af crazyguy (Slettet)

Jo tak for svarret :). Men hvis man så f.eks. siger at  y = 2,5. Hvordan stiller jeg det så op inde i Maple ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Maple har vel en solve-facilitet?


Svar #4
04. november 2013 af crazyguy (Slettet)

hej tak for svarret igen, jeg kom til at skrive y = 2,5 når jeg i virkeligheden mente at x = 2,5.  

Når men problemet er at jeg ikke hved hvordan jeg skal stille det op, rent fysisk, så maple vil renge det ud for mig. Ver gang jeg prøver så siger den error ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis x = 2,5 , kender du jo x-værdien. Hvordan hænger det så sammen med overskriften? Det er ikke klart, hvad du søger hjælp til.


Svar #6
04. november 2013 af crazyguy (Slettet)

Ja det kan jeg godt se... har pænt meget stress på lige nu, men anyway. Jeg har en Y værdi på 2,5 og jeg skal finde X værdien. 

Jeg vil bare i bund og grund, gerne lærre hvordan man opstiller det i maple, så den regner det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så er det jo en solve-facilitet, du skal benytte. Formodentlig kender du y som en funktion af x?


Svar #8
04. november 2013 af crazyguy (Slettet)

Nej. jeg kender ingen af delende, jeg er helt ny til det der program. Jeg har bare brug for at vide hvordan man opstiller det. 

Kan du ikke komme med et lille eksempel ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det var nok bedre, om du beskrev din problemstilling. Det er umuligt at komme med et eksempel, når man ikke aner, hvad det drejer sig om.


Svar #10
04. november 2013 af crazyguy (Slettet)

Ja det jo problemet. Jeg har fået at fide at jeg skulle læse op på prognose, til en test imorgen, og jeg var syg da vi gennemgik det. 

Har bare ingen ide hvad det er, eller hvordan man gør i maple. 

Men kan du bare ikke lige forklare hvad en prognose er ? 


Svar #11
04. november 2013 af crazyguy (Slettet)

Nej, helt forkært. Ikke prognose. 


Svar #12
04. november 2013 af crazyguy (Slettet)

Det bare, hvis jeg nu har en y værdi på 2,5, hvordan finder jeg så x værdien, hved hjælp af maple, alstå opstillingen af tallene. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Det kan man da ikke give svar på uden at kende en sammenhæng mellem x og y.


Svar #14
04. november 2013 af crazyguy (Slettet)

Ja ok, problemmet er bare at jeg faktisk ikke rigtigt hved hvad jeg skal læse op på, og hvordan. Jeg har ikke fået udleverret nogle tal af min lærre, og skal til prøve imorgen. 

Men kunne du ikke  Plz. komme med et lille eksempel på hvordan sådan en opgave kunne se ud ? og så hvordan man løser den ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. november 2013 af One_Smash (Slettet)

Jeg tror det, som folk efterspurgte var din funktionsforskrift for y. Denne forskrift kan jo være ALT, hvis du bare fortæller os at y=2,5


Skriv et svar til: Finde x værdien når y værdien kendes, maple

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.