Matematik

Please nogen som har en venlig sjæl og vil bruge lidt tid på at hjælpe!!! <3

05. november 2013 af anonymbruger4 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har matematik aflevering for på 5 elevtimer og er næsten færdig, men sidder totalt fast ved denne sidste opgave..:

Tårnets omkreds er 19,6 m. Beregn højdeforskellen hvis man gik på 7. Etage fra den sydlige kant op til den nordlige kant.

her er lige opgavebeskrivelsen og en skitse.. :-D

Modelberegninger har vist, at hvis ’Det Skæve Tårn i Pisa’ kom til at hælde mere end 5,44°, ville det vælte.

I år 1990 var hældningen nået 5,5°, med kanten af den 7. Etage, lige under klokketårnet, hældende 4,5 meter ud over foden af bygningen. I år 2000 blev en redningsplan sat i værk, som skitseret ovenfor. Et stålkabel blev fastgjort 21,5 meter oppe i tårnets nordlige side. 90 m fra foden af den nordlige side er der i modsatte ende af kablet fastgjort en modvægt som herved skulle trække tårnet tilbage til en mindre hældning, samtidig med at man udhulede undergrunden under den nordlige side så tårnet rettede sig op ved nedsynkning i undergrunden, om omdrejningspunktet A. I år 2001, blev tårnet genåbnet efter mere end 10 års lukning. På dette tidspunkt havde det genopnået en hældning på 5°. En hældning den ikke havde haft siden 1838.


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

sin V = h/D

og så find D udfra O=πD


Svar #2
05. november 2013 af anonymbruger4 (Slettet)

Forstår det ikke helt.. :-( men tusind tak!

altså D er vel diameteren 

O er omkredsen, som er 19,6 m

h er ved højden - Hvor kender jeg den fra?? 


Svar #3
05. november 2013 af anonymbruger4 (Slettet)

Undskyld igen men er V (vinklen) så 5,5° eller hvad er den?? og igen tak det hjælper virkelig!!! :-)

og hvis jeg skal isolere d i O = dπ er det så d =π/O eller omvendt?? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

h er den højdeforskel, du skal finde:

sin V = h/D

sin V = hπ/O

h = O/π sin V

Skal jeg prøve at lave en tegning?


Svar #5
05. november 2013 af anonymbruger4 (Slettet)

rigtig gerne!!! :-D


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

øjeblik


Svar #7
05. november 2013 af anonymbruger4 (Slettet)

Tusind tusind gange tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Sådan her.

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Svar #9
05. november 2013 af anonymbruger4 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!!!! sidste spørgsmål.. hvordan finder jeg vinklen?! :-)


Svar #10
05. november 2013 af anonymbruger4 (Slettet)

Nååår undskyld fatter det endelig!!! mange millioner gange tak!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Vinklen V i trekanten er de 5,5º, som er givet i opgaven. I opgaven er V tegnet som vinklen mellem tårnmuren og lodret. På min tegning er V vinklen mellem tårngulvet og vandret. Dette skulle dog være den samme vinkel.


Skriv et svar til: Please nogen som har en venlig sjæl og vil bruge lidt tid på at hjælpe!!! <3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.