Matematik

Overfladeareal

05. november 2013 af tusindfryd4 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej!

Jeg sidder og hjælper min søster med en opgave, som vi godt burde kunne klare - men vi kan simpelthen ikke gennemskue.

Opgaven lyder således:

Man vi spare på materialerne af katoner. Hvilke mål skal kartonerne have, hvis arealet skal være mindst mulig?

Vi har i tidligere opgave udregnet, at h=15 cm, b=10 cm og l=10 cm. Og at overfladearealet ved disse mål er=800 cm. Og at der i hver karton er: 1500 cm^3

Vi tænker, at vi skal finde den mindste værdi for overfladearealet - men hvordan gør vi dette?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2013 af LeonhardEuler

Optimering vha. differentialregning.


Svar #2
05. november 2013 af tusindfryd4 (Slettet)

Problemet er bare, at det har hun slet ikke lært noget om endnu..


Skriv et svar til: Overfladeareal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.