Matematik

Lineær funktion

06. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Find forskriften for en funktion f(x), der er en ret linje gennem A(1,-2) og B(4,7)

Jeg beregnede a til at være 10/3

Men jeg har problemer med at beregne b, da jeg ikke ved, hvad jeg skal indsætte..

b= y1 - ax

Men jeg ved ikke hvilken værdig jeg skal indsætte i x. Er der nogen der ved dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2013 af mathon

      a = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Din værdi for a er ikke korrekt for de angivne punkter.

Benyt det ene af de to punkter til at bestemme b, efter at a er bestemt korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2013 af peter lind

Du kan frit vælge om du vil bruge koordinaterne for A eller B. Det vil give samme resultat med mindre du har lavet en regnefejl


Svar #4
06. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

Okay så prøver jeg igen:

A(1,-2) og B(4,7)

a = y2 - y1 / x2 - x1

a = 7 + 2 / 4 - 1 = 9/3 = 3

så nu kan jeg indsætte følgende ind, for at finde b:

b = y1 - ax

b = -2 - 3 * x

Hvilken x værdi skal jeg indsætte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2013 af lvr34 (Slettet)

Du indfører et punkt, A(1 , -2) eller B(4 , 7), i y = 3x + b, og dermed kan b bestemmes.

Benyt, at P(x , y)


Svar #6
06. november 2013 af OnceUponATime (Slettet)

b = 7 - 3*4 = 7-12 = -5

Er dette korrekt forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja. Du kan så kontrollere din udregning ved at indsætte hvert af de to punkters koordinater i forskriften. De skal jo passe i den fundne forskrift.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.