Matematik

Trekanter - HJÆLP!

07. november 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Beregn højden på den side i en trekant, der er 7 cm, når det oplyses, at hele trekantens areal er 31,5 cm.

hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2013 af SuneChr

Man har for arealet T af en trekant

T  =  1/2 · h · g          ⇒        h  =  2T / g


Svar #2
07. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Taak!

Hvad med denne?

Beregn Kirkens højde, når Peter, der 1,8 m høj, står for enden af kirketårnets skygge, 32 m fra kirketårnet, og Peters skygge er 1,2 m. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt, at forholdet

(højde) / (skyggens længde)

er det samme for både Peter og for kirketårnet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2013 af SuneChr

Slettes, Sorry. Forkert beregning.
 


Svar #5
07. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Så det er bare

1,8/1,2 ?

Og hvorfor lige de tal? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2013 af PeterValberg

Vi flytter Peter lidt, så det fremgår tydeligere, at der er tale om ensvinklede (ligedannede) trekanter.
Tegningen er en noget fortegnet skitse :-)

gu53.jpg

Du kan nu opstille det forhold, som Andersen11 nævner i #3:

x/32 = 1,8/1,2

isolér nu x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
07. november 2013 af ulla7 (Slettet)

x/32 = 1,8/1,2 

x/32 = 1,5

x = 48

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. november 2013 af PeterValberg

jeps

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
07. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak!

Hvad med dette?

Jeg har to ligedannede trekanter, ABC og DEF

ABC har en hypotenuse som er 18 og en katete som er 14 og DEF har kun en hypotenuse som er 27 hvordan finder jeg resten af siderne i DEF?


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2013 af PeterValberg

fejl i oprindelig svar, - vender tilbage, sorry

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2013 af PeterValberg

Du bruger ordet "hypotenuse", betyder det, at trekanterne er retvinklet (er det givet?)

I så fald kan du bestemme den sidste katete i ABC vha. Pythagoras' læresætning.

Bestem herefter skalafaktor (forstørrelsesfaktoren) vha. de to hypotenuser.

Brug skalafaktoren og de kendte siders længder til bestemmelse af de ukendte længder

se eventuelt denne video fra FriViden. dk [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #12
07. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Nu har jeg beregnet den sidste katete i ABC, er det rigtigt?

182-142=a^2 ? 324 - 196 = a^2 ? 128 = a^2 ?  = a^2 ? 11,31 = a^2


Svar #13
07. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Det er faktisk ikke givet at de er retvinklede....

De er lidt stump-vinklede


Brugbart svar (0)

Svar #14
07. november 2013 af PeterValberg

Er der en tegning i opgaveteksten ? og kan du eventuelt uploade den ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #15
07. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Sådan

Vedhæftet fil:Tegning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #16
07. november 2013 af PeterValberg

Ja, de er bestemt ikke retvinklede, derfor kan du ikke bruge Pythagoras :-)
Men det gør ikke noget, da du skal sådan set kun bestemme længden af en enkelt side,

- opstil dette forhold:

isolér |DF|

PS: Hypotenusen er den længste side i en retvinklet trekant.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. november 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med.


Skriv et svar til: Trekanter - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.