Fysik

beregn varmekapaciteten

07. november 2013 af anne147b (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude, håber nogle vil hjælpe mig med hvordan jeg briber nedenstående opgave an.

Du skal opvarme 0,25 liter vand i en vand varmer. Start temperaturen er 8 grader og slut temperaturen skal være 100 grader.

Find varmekapaciteten C af vandet.

Q= C * (T2 -T1) --> C = Q/ (T2-T1)

Q er ukendt

Så hvordan beregner jeg C alligevel???


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. november 2013 af mathon


                             Q = m • c • ΔT  =  (m • c) • ΔT  = C • ΔT

                             C = (0,25 kg) • (4,186 kJ/(kg·K)) = 1,0465 kJ/K


Svar #2
07. november 2013 af anne147b (Slettet)

TAK !! :)


Svar #3
08. november 2013 af anne147b (Slettet)

Men jeg savner lidt en forklaring på udregningen, det er egentlig mest det jeg forespørg??

jeg kender formlen og kan regne den ud, men jeg kan ikke forklare hvorfor man gør sådan og hvordan det hænger sammen med den første formel ???

Håber nogle kan forklare mig det ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. november 2013 af mathon

…helt generelt pr. definition

    varmekapaciteten er lig med massen gange den specifikke varmekapacitet:

                                                    C = m · c      som tilhører stof fra NV-grundforløb.


Svar #5
09. november 2013 af anne147b (Slettet)

okay, der gik lige et lys op for mig for lidt siden, fandt en løsning på mit forklaringsproblem :) men tak for hjælpen!!


Svar #6
09. november 2013 af anne147b (Slettet)

Hov? Hvor får du den specifikke varmekapacitet fra, altså lille c?? ud fra opgaven altså? den er jo også ukendt, så hvordan har du regnet dig frem til den?? :)


Skriv et svar til: beregn varmekapaciteten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.