Matematik

Funktioner

07. november 2005 af hamlet (Slettet)
Hey jeg har fået en Hjemmat stillet..

Der er givet funktionerne:

f(x) = | x2 – 4x – 2 |
og
g(x) = - 0.5 x + 4

a) Løs ligningen f(x) = g(x)
b) Tegn graferne i et koordinatsystem.

hvordan udregner jeg disse opgaver ??
forstår ikke hvad | | skal gøre godt for, og hvad de betyder???

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2005 af km55 (Slettet)

|| betyder at det der står imellem er numerisk værdi... altså at tallet skal gøres positivt...

f(x)=g(x)
Her skal du sætte ligningerne lig hinanden og til sidst isolere x.

når de skal indtegnes i et koordinatsystem skal du huske at værdierne i f(x) tilfælde skal være numeriske... så når x=1 får du f(1)=|-4| = 4. altså intet må være unde x-aksen... Prøv at kig lidt på den. Ellers skriv

Svar #2
07. november 2005 af hamlet (Slettet)

okay mange tak, prøver lige at regne lidt på den..skriver om lidt.. så bliv ved pcen hehe :D

Svar #3
07. november 2005 af hamlet (Slettet)

sidder lige og stener over udregning, og den skal regnes som en andergradsligning right ??? determinant osv..

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2005 af km55 (Slettet)

ok.. det gør jeg..

Svar #5
07. november 2005 af hamlet (Slettet)

du har ikke msn :P min er [email protected] det er lidt nemmere.. tak..

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2005 af km55 (Slettet)

jo... har os lige fundet ud af at jeg har lavet en lille fejl, troede der stor x2 og ikke x^2

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.